Skoro 2.000 zatvorenika pobeglo tokom napada na dva zatvora

Skoro 2.000 zatvorenika pobeglo je nakon što su velike grupe ljudi napale dva zatvora u Nigeriji, u vreme kada su vlasti najavile uvođenje policijskog časa.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

23:43

Skoro 2.000 zatvorenika pobeglo tokom napada na dva zatvora

Najavljen je policijski čas u trajanju od 24 sata u Lagosu, u nastojanju da uguše nemire koji su izbili tokom dvonedeljnih protesta protiv policijske brutalnosti.

Generalni inspektor policije rasporedio je pripadnike policije širom zemlje i naredio snagama da pojačaju bezbednost oko popravnihi ustanova.

"Snage (bezbednosti) će od sada imati puna zakonska ovlašćenja kako bi sprečile bilo kakve dalje pokušaje ugrožavanja života ili imovine građana", navodi se u saopštenju policije.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Mohamed Manga rekao je da su velike naoružane grupe napale dve popravne ustanove i savladale čuvare, prenosi AP.

On je dodao da je, prema poslednjem prebrojavanju, pobeglo 1.993 zatvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: