"Republika Srpska neće dati saglasnost za priznanje Kosova"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska (RS) neće dati saglasnost za priznanje samoproglašenog Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2020.

20:49

EPA/ANDREJ CUKIC

On je potvrdio da je stav rukovodstva RS preneo i delegaciji Švedske sa kojom se danas sastao u Sarajevu, javlja RTRS.

Dodik je istakao da RS ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali da je spremna na regionalnu saradnju u okviru inicijative "mali Šengen", navodeći da su i druga dva člana predsedništva BiH podržala ovaj predlog.

Srpski član Predsedništva BiH ponovio je da se Republika Srpska protivi članstvu BiH u NATO-u i da je to zvaničan stav koji ne isključuje saradnju sa Severnoatlantskom alijansom.

On je naveo da članovi Predsedništva BiH u petak putuju u Brisel gde ih očekuju sastanci sa evropskim zvaničnicima i pozdravio najavu EU o paketu pomoći za zapadni Balkan u vrednosti od devet milijardi evra, namenjenu primarno infrastrukturnim projektima koji bi trebalo da povežu zemlje zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: