Baku demantuje

Ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu demantovao je navode Jermenije da je Baku prepustio Turskoj upravljanje vazdušnim operacijama.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/ TOLGA BOZOGLU

Kako je rekao, za tako nečim nema nikakve potrebe

"Turski vojni avioni F-16 ne učestvuju u borbenim dejstvima u Nagorno-Karabahu“, ponovio je on.

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan izjavio je prethodno da je Azerbejdžan predao vazdušnu kontrolu nad operacijom u Nagorno-Karabahu turskim vazduhoplovnim snagama.

Prema njegovim rečima, letovima turske i azerbejdžanske avijacije rukovodi avion E7-T turskog ratnog vazduhoplovstva, koji predstavlja vazdušni komandni punkt, preneo je Sputnjik.

„Moguće je da u ovom avionu nalazi rukovodstvo turskog vazduhoplovstva", dodao je Ovanisjan.

Kako je rekao, dva turska lovca F-16, azerbejdžanski jurišni avioni Su-25, kao i turska izviđačko-udarna bespilotna letelica „Bajraktar“, koji su poleteli iz grada Kurdamira, nalazeći se na velikoj visini izveli su od devet časova po moskovskom vremenu dva raketno-bombaška napada na gradove Karabaha Gadrut i Martakert.

„Pored toga, na maloj udaljenosti od grada Gadrut deluje komandni punkt za kontrolu turskih dronova, koji neposredno koriguje mete azerbejdžanske jurišne avijacije“, naveo je portparol.

strana 1 od 604 idi na stranu