Dan četvrti: Oboreni dronovi, raketiranje, civilne žrtve FOTO/VIDEO

Razmena artiljerijske vatre nastavlja se i danas duž cele linije fronta u samoproglašenoj republici Nagorno Karabah, saopšteno je iz Jermenije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Sipan Gyulumyan/Armenian Defense Ministry Preš Service/PAN Photo via AP
Tanjug/Sipan Gyulumyan/Armenian Defense Ministry Preš Service/PAN Photo via AP

Dve strane se i dalje uzajamno optužuju za ovu najnoviju eskalaciju nasilja koja danas ulazi u četvrti dan.

Tanjug/Azerbaijan's Defense Ministry via AP
Tanjug/Azerbaijan's Defense Ministry via AP

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev negirao je navode o tome da Turska učestvuje u oružanom sukobu u spornoj teritoriji Nagorno-Karabah.

"Turska nije deo sukoba i ne učestvuje u njemu, nema potrebe", rekao je u utorak Alijev za rusku televiziju. On tvrdi da Turska ima isključivo "ulogu stabilizatora" u tom regionu.

"Turska je naša bratska nacija i naš saveznik. Ona nam samo pruža moralnu podršku i mi smo zahvalni Ankari na solidarnosti. Turska ne učestvuje u ovom sukobu ni u jednom drugom smislu", rekao je Alijev.

On je rekao da su, kako je naveo, glasine koje Jermeni šire da Turska učestvuje kao strana u konfliktu "ništa drugo do provokacije". "To su lažne vesti. Ne postoji nijedan dokaz da Turska učestvuje u sukobu i nema potrebe za tim. Azerbejdžan je dovoljno pripremljen da zaštiti svoj narod i teritoriju", rekao je Alijev.

Prethodno je jermensko Ministarstvo odbrane saopštilo da je turski lovac F-16 oborio jermenski avion Su-25, a da je pilot poginuo.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje, a Baku i Jerevan se međusobno optužuju za početak borbenih dejstava. U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

strana 1 od 604 idi na stranu