Gruevski u odsustvu dobio još 1,5 godina zatvora

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično delo "nasilje u opštini Centrar", prenose makedonski mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.09.2020.

13:11

Gruevski u odsustvu dobio još 1,5 godina zatvora
EPA-EFE Georgi Licovski

Gruevski je već osuđen na dve godine zatvora u slučaju "Tenk" zbog protivpravnog uticaja tokom nabavke službenog blindiranog mercedesa za potrebe makedonske vlade, što znači da sada ima tri i po godine ukupne zatvorske kazne ako se vrati u Severnu Makedoniju.

Trenutno Gruevski boravi u Budimpešti gde je dobio politički azil nakon što je napustio makedonsku teritoriju tvrdeći da je predmet političkog progona.

Bivši ministarka politicije u Severnoj Makedoniji Gordana Jankulovska juče je sprovedena na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine u istom slučaju oko sporne nabavke mercedesa, čija je kupovna vrednost iznosila oko 600.000 evra.

Gruevski je nedostupan za makedonske vlasti, ali je novoizabrani ministar pravde u toj zemlji Boran Maričikj nedavno izjavio da će Severna Makedonija uputiti novi zahtev vlastima u Mađarskoj za ekstradiciju Gruevskog i pored toga što su mu tamošnje vlasti odobrile politički azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: