Prve prognoze u CG: Neće to skoro

Podgorica -- Prema najnovijim procenama ne treba očekivati da će ona biti formirana pre sredine novembra, piše podgorička Pobjeda.

Izvor: Tanjug
Podeli
xload/depositphotos
xload/depositphotos

Kandidat za mandatara nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić trebaalo bi tek da razgovara s predsednicima svih stranaka, koje čine trojnu koaliciju.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevnik piše da će se takvim, kako navode, bitno drugačijim pristupom u odnosu na dosadašnji, pokušati da se obezbedi veća efikasnost u pregovorima.

"Mandatar sastavlja svoj tim i razgovaraće prvenstveno sa svim predsednicima stranaka unutar trojne koalicije, pa zatim i sa NVO sektorom i nezavisnim intelektualcima. Zvanicno, ti razgovori ce početi kad predsednik Crne Gore predloži Krivokapića za mandatara za sastav nove vlade", piše Pobjeda pozivajući se na izvor iz vrha koalicije Za budućnost Crne Gore.

Kandiaturu Krivokapića za mandatara podržalo je svojim potpisima 41 poslanik vladajuće većine.

Iz Kabineta Ðukanovića juče je saopšteno da će on mandatara predložiti najkasnije do 23. oktobra, u roku od 30 dana od konstituisanja parlamenta, kako je i predviđeno Ustavom Crne Gore.

strana 1 od 240 idi na stranu