Dok se oporavljao u Berlinu, u Rusiji mu zaplenili sve

Bankovni račun ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog je zamrznut, a njegov stan u Moskvi je zaplenjen zbog parnica, kaže njegova portparolka Kira Jarmiš.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2020.

15:51

Dok se oporavljao u Berlinu, u Rusiji mu zaplenili sve
Foto: Tanjug/Navalny Instagram via AP

Do toga je došlo dok se on oporavljao od trovanja u berlinskoj bolnici.

"To znači da Navaljni stan ne može da proda, donira ili stavi pod hipoteku", izjavila je Kira Jarmiš u video-snimku objavljenom na njenom Tviteru, prenosi Rojters.

Imovina je Navaljnom oduzeta 27. avgusta zbog sudske parnice koju ima sa školskom katering kompanijom.

Sud u Rusiji doneo je u oktobru prošle godine presudu da Navaljni i njegovi saradnici moraju da plate štetu u visini od 1,4 miliona dolara za klevetanja školske katering kompanije, jer su u jednom video snimku dovodili u pitanje kvalitet hrane koju pravi ta kompanija.

Prošlog meseca Navaljni je prebačen iz Rusije u Nemačku nakon navodnog trovanja, a zapadne zemlje traže objašnjenje od Kremlja koji negira bilo kakvu umešanost u incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: