U ustanovama socijalne zaštite 77 zaraženih koronavirusom

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 56 korisnika i 21 zaposleni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je u gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica, Novi Sad - RJ Liman i RJ Novo naselje, Kanjiža, zatim Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'' u Jabuci i Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' Veliki Popovac.

Takođe, zaraženih ima u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" u Beogradu, Centru za socijalni rad u Vranju, Centru za socijalni rad u Kraljevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Kladomox plus" u Kelebiji, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Kuća nege" u Subotici.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.016, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 405, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Rešenjem o zabrani rada Ministarstva, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada" u Beogradu.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

strana 1 od 224 idi na stranu