Sastanak Turske i Rusije zbog Libije i Sirije

Turski i ruski zvaničnici sastaće se ove nedelje u Ankari radi nove runde razgovora o Siriji i Libiji, gde dve zemlje podržavaju suprotstavljene strane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2020.

23:14

Sastanak Turske i Rusije zbog Libije i Sirije

Saopštilo je danas tursko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Konsultacije između turske i ruske međuagencijske delegacije o Libiji i Siriji nastaviće se na tehničkom nivou 15. i 16. septembra 2020. u Ankari“, saopštilo je ministarstvo, prenosi Rojters.

Ankara i Moskva su glavni posrednici u libijskom ratu i vodili su razgovore o trajnom prekidu vatre i političkom rešenju.

Rusija podržava snage Kalife Haftara sa sedištem na istoku, dok je Turska pomogla međunarodno priznatoj vladi nacionalnog sporazuma (GNA) da odbije Haftarovu ofanzivu.

Ankara i Moskva takođe podržavaju protivničke strane u Siriji. Rusija, zajedno s Iranom, podržava snage predsednika Bašara al-Asada, a Turska podržava pobunjenike koji žele da ga zbace sa vlasti, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: