Prenatrpan kamp - virus se širi među migrantima

U migrantskom kampu Moria na grčkom ostrvu Lezbos za sada je potvrđeno najmanje 17 slučajeva zaraze koronavirusom, prenela je agencija Rojters.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

06:10

Prenatrpan kamp - virus se širi među migrantima
Emanuele Cremashi/Getty images/Stringer

Prošle nedelje kamp je stavljen u karantin nakon što su nadležni organi potvrdili da je 40-godišnji migrant testiran pozitivan na koronavirus.

U prenatrpanom kampu Moria do sada je sprovedeno 1.600 testova na korona virus.

Ova ustanova, koja pruža smeštaj za preko 12.000 ljudi, preko četiri puta više od svojih kapaciteta, često se nalazila na meti kritika humanitarnih grupa zbog loših uslova života.

U poslednje vreme humanitarne grupe upozoravaju da je u kampu nemoguće poštovanje osnovnih higijenskih mera i mera socijalnog distanciranja.

Vlasti u Grčkoj su saopštile da su još tri migrantska kampa stavljena u karantin: kamp Eleonas u Atini, kamp Malakasa, koji se nalazi severno od Atine, i kamp u blizini luke Pirej.

U Grčkoj je zabeležen porast broja zaraženih korona virusom, koji je od do sada potvrđen kod 11.524 ljudi.

Od posledica COVID-19 u ovoj zemlji je od početka pandemije preminulo 284 pacijenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: