Korona u regionu: Slovenija najbolja, u Hrvatskoj bukti - gde je tu Srbija?

Koronavirus u regionu i dalje najveće probleme stvara u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Broj zaraženih povećava se i u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Subota, 05.09.2020.

20:00

Korona u regionu: Slovenija najbolja, u Hrvatskoj bukti - gde je tu Srbija?
Ilustracija: Depositphotos/ vectorfusionart

Najmanji broj novozaraženih na dnevnom nivou u regionu ima Slovenija. Broj novih slučajev je poslednjih dana konstantno između 40 i 50. Kada je reč o smrtnim ishodima, danas je preminula jedna osoba, dok u prethodnom preseku nije bilo preminulih.

U ovoj zemlji testirano je oko 1.700 uzoraka, a danas su registrovana 43 nova slučaja. Trenutno je oko 500 aktivnih slučajeva.

Srbija je danas imala 77 novozaraženih, te je ona iza Slovenije po najmanjem dnevnom broju zaraženih. U našoj zemlji i dalje se radi najviše testova, te je do poslednjeg preseka urađeno 7.848 testova. Dve osobe preminule su od posledica kovida 19.

U protekla 24 časa u Bosni i Hercegovini na koronavirus testirano je ukupno 1.517 laboratorijskih uzoraka, a kovid 19 potvrđen je kod 296 osoba. Od toga, u Federaciji BiH otkriveno je 227, a u Srpskoj 69 novozaraženih.

Ono što je zabrinjavajuće je broj preminulih. Od posledica virusa u BiH tokom 24 časa umrlo 12 osoba.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeženo ponovo zabeleženo preko 300 slučajeva. Tačnije, registrovano je 311 novozaraženih, a dve osobe su umrle.

U ovoj zemlji broj novozaraženih je tokom prethodnih dana ponovo u porastu. Aktivnih slučajeva je ukupno 2.771, a na bolničkom lečenju nalazi se 285 pacijenata.

Problem u toj zemlji prave i proslave. Od juče su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom i sve te osobe su zaražene na istoj svadbi. Takođe, iz Crkve Presvetog srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu saopšteno je da se jedan član njihove zajednice zarazio koronavirusom.

Broj zaraženih raste i u Crnoj Gori. U ovoj zemlji je od 591 analiziranog uzorka potvrđeno 147 slučajeva koronavirusa, a od posledica te infekcije preminula je još jedna osoba. Broj novozaraženh veći je za 37 u odnosu na juče. Trenutno je u Crnoj Gori aktivan 1.091 slučaj koronavirusa

U Severnoj Makedoniji umrlo je još pet osoba od koronavirusa i registrovano je 127 novih slučajeva te zaraze, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja.Ova zemlja ima preko 2.000 aktivnih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: