Za tri dana smenjena tri direktora; Šarčević: Nećemo tolerisati

Nećemo tolerisati ni najmanje kršenje mera u školama, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević povodom navoda da srednjoškolci ne nose maske.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos
Foto: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

On je rekao da učenici treba da budu odgovorni, nastavnici još više, a direktori najviše, jer je na njima najveća odgovornost.

Šarčević je naveo da je za prva tri dana nastave već smenio tri direktora - u Beogradu, Pančevu i Nišu i da posredno njihova smena ima veze sa nepoštovanjem mera, ali nije samo to bio razlog, prenosi Blic.

Šarčević je rekao rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski, i upozorio da će reagovati na svaki takav slučaj.

Ministar je istakao da su juče održani sastanci direktora u mnogim školskim upravama, a da će u ostalima biti održani u ponedeljak, kada će početi i pojačani nadzor prosvetne inspekcije.

"Prosveta je veliki sistem i ako bi se jedan odsto nastavnika opustio i kršio mere, to bi bilo 1.300 nastavnika. Ako bi to činilo jedan odsto učenika, imali bismo 8.500 nedisciplinovanih, što je ogroman epidemiološki rizik", rekao je Šarčević.

On je naglasio da će koristiti sve zakonske mogućnosti da to ne dozvoli i da ne želi da zbog neodgovorne manjine senka padne na ogromnu većinu koja savesno radi svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 224 idi na stranu