Ključ je izdržati do kraja avgusta, a onda deca kreću u školu...

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da je najvažnije da se sadašnji epidemiološki trend zadrži kako se ne bi ugrozio polazak dece u školu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2020.

10:20

Ključ je izdržati do kraja avgusta, a onda deca kreću u školu...
TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

"Iz julske nepovoljne epidemiološke situacije sada smo ušli u avgustovsku koju epidemiolozi kvalifikuju kao nesigurnu. Imamo svaki dan sve manje novozaraženih i na bolničkom lečenju, kao i na repsiratorima", rekao je Gojković gostujući na Pinku.

"Broj novozaraženih u Vojvodini poslednjih sedam dana je u proseku bio dvocifren po danu, ali idemo ka jednoj dobroj situaciji. Jedino gde je kriticno i gde vidimo eventualnu mogućnost ponovnog pogoršanja situacije jeste od naših povratnika koji su bili na letovanjima i vraćaju se sa različitih destinacija".

Gojković ističe da je ključ da izdržimo do kraja avgusta trend pada broja obolelih da bi sledeći ozbiljan epidemiološki napor, i možda najvažniji deo pred jesen, docekali kako treba da ne bi došli u sitauciju da povećn broj novozaraženih ugrozi planove za početak nastave i polazak dece u školu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: