Objavljeni satelitski snimci Bejruta pre i posle eksplozije FOTO

Ruska kosmička agencija "Roskosmos“ objavila je satelitske fotografije luke u Bejrutu pre i posle jučerašnje eksplozije.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

19:30

Objavljeni satelitski snimci Bejruta pre i posle eksplozije FOTO
EPA/ROSCOSMOS / HANDOUT

Pored njih, fotografije su objavile i jedna izraelska i jedna francuska kompanija.

Prva fotografija je od 4. novembra 2019. godine, na njoj se vidi veliki broj magacina, hangara i drugih objekata u blizini vode. Druga fotografija je načinjena danas i na njoj se vide samo obrisi objekata u luci.

Fotografije je napravio ruski satelit "Kanopsus -V“, prenosi Sputnjik. ​Fotografije iz svemira objavile su kompanija "Erbas spejs“, kao i izraelska kompanija „Imidž sat internešenal“.

"Erbas“ je objavio fotografije sa francuskog satelita "Plejade“. Na njima se vidi da su sva skladišta u luci uništena, a od stambenih zgrada ostale samo ruine. ​​Izraelska kompanija je na svojim objavljenim fotografijama obeležila razmere kratera koji je ostao nakon eksplozije, kao i površinu zahvaćenu udarnim talasom. ​​Takođe je prikazana fotografija kruzera "Orijent kvin“, koji se od siline udara prevrnuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: