"Pridružiti se Hrvatima u proslavi... To nije mala stvar" VIDEO

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pozdravio je dolazak predstavnika Srba Borisa Miloševića na obeležavanje "Oluje" u Kninu.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

11:10

FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/bs

"Doći i slaviti ovde, jer ovo je proslava pobede, i pridružiti se Hrvatima u proslavi nije matematička jednačina to je arhitektura srca", rekao je Milanović.

On je dodao da ceni to što je Milošević došao na obeležavanje i ocenio da to "nije mala stvar".

"I zato posebno cijenim dolazak Borisa Miloševića ovdje na proslavu, pridružiti se Hrvatima, to je arhitektura srca i to nije mala stvar. Dolazim do hrvatsko-srpskih odnosa. Ti odnosi su stotinama godina bili komplicirani. Bila je Jugoslavija koja nikad neće biti. Mi smo tu, postoji naša dobra vjera i dobra volja, želimo surađivati i raditi, želimo poslovati. Želimo znati da će sudovi i u Srbiji i u Hrvatskoj biti nepristrani, jer odnosi ta dva naroda su važni. Kad se međusobno prepucavamo, drugi nas uopće ne primjećuju. Ti odnosi moraju biti bolji, a ja ću kao hrvatski predsjednik dati sve što mogu dati da to bude bolje", rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: