Poboljšala se situacija u Priboju - otvaraju se bazeni

Priboj -- Epidemiološka situacija u opštini Priboj je znatno povoljnija nego pre četiri sedmice, kada je uvedena vanredna situacija, prenosi RINA.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

To je ocenjeno na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, koja je održana danas.

Za razliku od prethodnih nedelja, u poslednjoj sedmici smanjen je broj pregleda u kovid-ambulanti Doma zdravlja, sa 80 i 50 na oko 20 dnevno, i to sa laganom tendencijom daljeg smanjenja.

Kako se smanjuje broj pregleda u kovid-ambulanti, tako se smanjuje i broj hospitalizovanih pacijenata u izolacionim blokovima Opšte bolnice Priboj, gde poslednjih dana ima u proseku oko 20 pacijenata, i to sa lakšom kliničkom slikom.

Pribojske zdravstvene ustanove raspolažu dovoljnim količinama lekova, sanitetskog materijala i zaštitne opreme, a poboljšana je i opremljenost neophodnim uređajima i pratećom medicinskom opremom, kao i novim zdravstvenim radnicima.

Na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije Štab za vanredne situacije opštine Priboj doneo je i dve mere ublažavanja ranijih naredbi.

Dozvoljava se rad bazena na otvorenom i produžava rad ugostiteljskih objekata sa baštama do 24 sata.

Štab je doneo i zaključak da se sa merama ublažavanja, pojača inspekcijski nadzor primene zaštitnih mera, od pridržavanja radnog vremena, nošenja zaštitnih maski i poštovanja fizičke distance.

strana 1 od 232 idi na stranu