Uključen crveni meteoalarm za tri oblasti Srbije - Sombor se zabeleo od grada FOTO

U Srbiji će danas biti nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 05.08.2020.

07:11

Default images

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode, grad, olujni vetar i velika količina padavina.

Biće pretezno oblačno, nestabilno i osetno svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, mestimično sa uslovima za lokalne nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnom kišom za kratak period.
Foto: Printscreen/RHMZ
U Banatu ujutro i pre podne duvaće jak, jugoistočni vetar a tokom dana i u svim krajevima zemlje u skretanju na istočni i severoistočni vetar.
Najniža temperatura od 16 do 21 stepen, a najviša od 22 do 27 stepeni.
Na snazi je narandžasti meteoalarm sa upozorenjem na moguću lokalnu pojavu grmljavine sa gradom i količinom padavina do 30 litara po metru kvadratnom u periodu do 3 časa.

Za područja Jugoistočne, Jugozapadne Srbije, kao i Kosova i Metohije uključen je crveni meteoalarm.

To znači da su prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: