Preokret: Hezbolah negira sukobe - "pokušaj da se izmisle pobede"

Libanski Hezbolah saopštio je danas da nije bio umešan ni u kakav sukob protiv Izraela na granici između dve zemlje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2020.

20:44

Preokret: Hezbolah negira sukobe -
EPA-EFE/ ATEF SAFADI

Kako je navedeno, sve tvrdnje izraelskih medija o pokušaju ubacivanja Hezbolaha u Izrael "nisu uopšte istina, već pokušaji da se izmisle iluzorne pobede".

Uz to je upozoreno da će se ta organizacija osvetiti za ubistvo jednog svog člana u izraelskom udaru iz vazduha prošle nedelje "i da bi cionisti trebalo da čekaju na kaznu za svoje zločine".

Proiranski Hezbolah je najavio i da će odgovoriti na današnje izraelsko prekogranično granatiranje u kojem je oštećena jedna kuća u selu Hibarijeh na jugu Libana.

Izraelske snage razmenjivale su danas vatru sa ekstremistima Hezbolaha duž osetljive granice Libana i Izraela, a izraelskim civilima je naređeno da ne izlaze iz kuća tokom tog najžešćeg sukoba između dva ljuta neprijatelja za skoro godinu dana, javio je ranije danas Asošiejted pres.

Sukob je izbio u području Šeba farmi, koje je Izrael osvojio u ratu 1967. godine.

To se dogodilo u vreme pojačane pripravnosti izraelske vojske zbog očekivanog napada Hezbolaha posle ubistva jednog pripadnika te šiitske organizacije u izraelskom napadu iz vazduha na Siriju prošle nedelje.

Stanovnici pograničnog područja na jugu Libana su rekli da je izraelsko granatiranje trajalo više od jednog sata.

Izraelski vojni portparol potpukovnik Jonatan Konrikus je rekao da je vojska bila "u stanju da uspešno osujeti pokušaj ubacivanja u Izrael" grupe naoružanih ekstremista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: