Na početku upisa u srednje škole na 10 minuta pao portal eUprave, već upisano 4.500 đaka

Danas je počeo upis u srednje škole, koji se obavlja elektronski. Međutim, rodidelji su javili medijima da je portal eUprave pao.

Izvor: B92, Novosti

Četvrtak, 09.07.2020.

10:18

Na početku upisa u srednje škole na 10 minuta pao portal eUprave, već upisano 4.500 đaka
Foto: Depositphotos, stockasso

Roditelji svršenih osnovaca javili su redakciji "Novosti" da od jutros nije postojala mogućnost logovanja na sajt eUprave preko kojeg bi mogli elektronskim putem da upišu svoju decu u srednje škole.

Bilo je najavljeno da će elektronski upis olakšati desetinama hiljada ljudi da ne moraju da idu u škole i izbegnu izlaganje virusu korona, a mediji navode nda ukoliko se ovi problemi ne otklone do kraja radnog vremena u petak svi će morati da ipak odu u škole.

Naime, tada ističe rok za upis. Liste đaka sa odabranim školama objavljene su juče uveče.

U međuvremenu, portal je proradio i,kako kažu u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu za B92.net prekid je trajao 10 minuta.

"Brzom reakcijom inženjera Kancelarije za IT i eUpravu tehnički problemi su otklonjeni za svega 10 minuta, tako da pozivamo roditelje da elektronskim putem upišu dete u srednju školu i time izbegnu čekanje i gužve po redovima u školi", navode.

Sve usluge, kao i usluga "Upis u srednje škole" funkcionišu bez problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: