Poruka S. Koreji: Odgovorićemo

Južna Koreja će snažno odgovoriti na bilo kakvu provokativnu vojnu akciju Severne Koreje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane u Seulu.

Izvor: B92

Utorak, 16.06.2020.

12:33

Poruka S. Koreji: Odgovorićemo
Foto: Tanjug/Kim Do-hun/Yonhap via AP

Ranije danas Severna Koreja digla je u vazduh kancelariju za vezu dve Koreje u pograničnom gradu Kesong.

Ministarstvo je navelo da južnokorejska vojska pažljivo i danonoćno prati pokrete severnokorejske vojske i da daje sve od sebe da spreči da trenutna situacija eskalira u vojnu krizu, prenosi agencija Jonhap.

Dizanje u vazduh kancelarije za vezu izazvalo je zabrinutost da bi Sever mogao da ostvari i druge pretnje protiv Seula, uključujući slanje vojske u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje, na šta je Pjnogjang upozorio danas, pre nego što je srušio kancelariju. Rušenje kancelarije za vezu usledilo je tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Severna Koreja srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije" i vojne kanale komunikacije, kao odgovor na slanje propagandnih letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: