Brazil: Sukobili se protivnici i pristalice Bolsonara

Brazilska policija upotrebila je suzavac kako bi razdvojila pristalice i protivnike brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji su se sukobili u Sao Paulu.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

23:52

Brazil: Sukobili se protivnici i pristalice Bolsonara

Nekoliko stotina navijača fudbalskih klubova protestvovalo je danas protiv Bolsonara u najvećem brazilskom gradu, a tokom protestne šetnje mnogi su uzvikivali "demokratija", a do sukoba je došlo kada se pojavila grupa Bolsonarovih pristalica koji su nosili neonacističku zastavu, prenosi AP.

Izvršni sekretar vojne policije Alvaro batista Kamilo rekao je da se se pristalice Bolsonara često okupljaju kako bi dali podršku šefu države, a da je policija ispalila suzavac na protivnike predsednika jer ih je bilo teže rasterati.

Za sada nije poznato da li je iko uhapšen i da li ima povređenih.

Kako navodi AP, i u Rio de Žaneiru došlo je do sukoba pristalica i protivnika Bolsonara.

Do sada je u Brazilu registrovano skoro pola miliona obolelih od novog korona virusa, a preminulo je više od 28.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: