Rusija: Primorali smo američke bombardere da odlete

Lovci ruske avijacije primorali su američke bombardere da promene putanju i odlete od granica Ruske Federacije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

18:58

Rusija: Primorali smo američke bombardere da odlete
Ilustracija: Deposit photos/urban_light

Kako se precizira, ruske protivvazduhoplovne snage primetile su da se američki bombarderi B-1B „lanser“ približavaju granicama Rusije, zbog čega su lovci Su-27P i Su-30SM bili primorani da uzlete na presretanje.

Iz Ministarstva ističu da su letovi ruskih lovaca bili u skladu sa svim međunarodnim pravilima.

Ruski vojni resor podseća da ovo nije prvi put da američki avioni izvode letove u blizini ruskih granica. Inače, američki bombarderi poleteli su sa avio-baze u Južnoj Dakoti.

B-1B „lanser“ je američki supersonični strateški bombarder koji je u stanju da na sebi nosi 24 krstarećih raketa AGM-158.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: