"Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba?"

Pravosudne institucije BiH treba pustiti da rade svoj posao i kada je reč o slučaju "respiratori", kako bi ta priča bila što pre završena, kaže Milorad Dodik.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

19:38

Depositphoros/ Ale_Mi

Srpski član Predsedništva BiH to je rekao komentarišući stav SDA da je hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića “dokaz da je Tužilaštvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara".

Dodik je rekao da je simptomatično da kada Tužilaštvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka.

“Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namešteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada niko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bili su predmet raznih sudskih postupaka i svi su ćutali, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužilaštvo”, naveo je Dodik, preneo je sarajevski portal Avaz.

On je upitao šta je sa odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Da li je tu reč o progonu Srba i svega što je srpsko?”, zapitao je Dodik.

Izgleda da, primetio je Dodik, političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet tih institucija, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije, onda je sve potaman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: