"Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba?"

Pravosudne institucije BiH treba pustiti da rade svoj posao i kada je reč o slučaju "respiratori", kako bi ta priča bila što pre završena, kaže Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphoros/ Ale_Mi
Depositphoros/ Ale_Mi

Pročitajte još:

BiH: Respiratori iz Kine nisu za intenzivnu negu; nabavljač firma za proizvodnju malina poznatog voditelja

Srpski član Predsedništva BiH to je rekao komentarišući stav SDA da je hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića “dokaz da je Tužilaštvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara".

Dodik je rekao da je simptomatično da kada Tužilaštvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka.

“Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namešteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada niko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bili su predmet raznih sudskih postupaka i svi su ćutali, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužilaštvo”, naveo je Dodik, preneo je sarajevski portal Avaz.

On je upitao šta je sa odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Da li je tu reč o progonu Srba i svega što je srpsko?”, zapitao je Dodik.

Izgleda da, primetio je Dodik, političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet tih institucija, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije, onda je sve potaman.

strana 1 od 146 idi na stranu