Uhapšeno 26 osoba zbog krijumčarenja migranata

U Belgiji i Francuskoj uhapšeno je 26 osoba, članova kriminalne mreže, zbog krijumčarenja ilegalnih migranata.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

19:19

Uhapšeno 26 osoba zbog krijumčarenja migranata
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit

Oduzeta su i tri vozila, novac i elektronska oprema, saopštio je danas Evropol.

Akciju su izvele policije Belgije i Francuske uz pomoć Evropola, a pretragom 27 kuća pronađen je 21 migrant i svi su prebačeni na sigurno.

Kriminalna grupa se sumnjiči da je prevozila migrante, uglavnom iz Vijetnama kroz Belgiju i Francusku ka Velikoj Britaniji, a pretpostavlja se da su krili migrante pre nego što ih odbace na konačnu destinaciju preko Lamanša.

Grupa je nekoliko meseci dnevno prebacivala nekoliko desetina migranata, a kriminalne aktivnosti bile su delimično opasne zbog uslova transporta.

Tokom operacije praćene su kriminalne aktivnosti krijumčara ljudi kroz kontinent, nakon otkrića 39 državljana Vijetnama koji su preminuli usled prevoza u hladnjači u oktobru 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: