"Đukanović hoće Crnu Goru da pretvori u satansku zajednicu"

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kaže da Milo Đukanović propoveda satansku crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

14:33

EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC, arhiva

Dodao je da bezbožnici hoće da stvaraju svoje sastanske crkve.

Amfilohe je na liturgi u Cetnjskom manastiru kazao i da vlast u Crnoj Gori ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put.

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vreme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovde u vreme i posle Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan”, istakao je Amfilohe.

Kako se navodi u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske, Amfilohe je kazao i da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda "nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca".

Dodao je i da predsednik Crne Gore do danas nije došao da uzme blagoslov od Svetog petra cetinjskog jer, kako je kazao, on za njega ne predstavlja ništa.

Dalje je istakao da predsednik hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

“I danas u ovo naše vreme ovde se nastavlja to delo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to ne put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život večni. To je put smrti, put ništavila”, dodao je Amfilohe.

Mitropolit crnogorsko-primorski je kako se navodi u saopštenju ponovio da je Franjo Josif bio tiranin i nasilnik, i kaplar koji je nastavio njegovo delo i razorio sveštenu Crkvu Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca i utamničio njegove mošti u onaj paganski mauzolej, nisu evropske vrednosti a da nažalost njima sada hodi Crna Gora.

“Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, če mošti ovjde celivamo, i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora ne nikada išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, či su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac. Neko bi njihovim molitvama Gospod i nas utvrdio da hodimo svetim Božim putem, putem Crkve Bože – Hristovim putem, da hodimo tim putem sami sebi i jedni druge i sav život svoj Hristu Bogu predajući”, zaključio je Amfilohe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: