Tramp zapretio u prenosu uživo: Mogli bismo da prekinemo sve veze VIDEO

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da "za sada" ne želi da razgovara sa kineskim kolegom Si Đinpingom jer je "vrlo razočaran" njegovim ponašanjem.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.05.2020.

17:32

Tramp zapretio u prenosu uživo: Mogli bismo da prekinemo sve veze VIDEO
Getty Images/Isaac Brekken

Tramp je to rekao povodom odgovora kineskih vlasti na epidemiju koronavirusa.

"Imam odlične odnose (s njim), ali za sada ne želim s njim da razgovaram", rekao je Tramp za američki Foks biznis (Fox Business).

Američki predsednik je neodređeno odgovorio na pitanje o eventualnim merama odmazde Kini, ali je zadržao preteći ton: "Mogli bismo da uradimo mnogo šta, mogli bismo da prekinemo sve veze", rekao je Tramp.

"Ako bismo to uradili, šta bi se desilo. Uštedeli bismo 500 milijardi dolara ako bismo prekinuli sve veze", rekao je američki predsednik.

Tramp već nedeljama optužuje kineske vlasti da su skrivale podatke o obimu epidemije koronavirusa, koji se zvanično krajem 2019. godine pojavio u kineskom gradu Vuhanu.

Kineske vlasti demantovale su Trampove optužbe o skrivanju i navele da su što je pre bilo moguće prenele sve informacije Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) i nizu država, među kojima i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: