Varhelji: EU i Zapadni Balkan se zbližili tokom pandemije

Komesar za proširenje Oliver Varhelji ocenjuje da EU i Zapadni Balkan ojačanih odnosa izlaze iz krize izazvane epidemijom kovida 19.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

17:20

Varhelji: EU i Zapadni Balkan se zbližili tokom pandemije
EPA/MARTIN DIVISEK

Oliver Varhelji je govoreći o podršci EU Zapadnom Balkanu u borbi protiv kovida 19 poručio da pružanje pomoći nije trka već smislen i koristan čin.

”Izlazeći iz krize naš odnos sa regionom postaje jači, a partneri se osećaju više povezanim sa EU”, napisao je komesar Varhelji na svom nalogu na tviteru.

Komesar za proširenje je nakon samita lidera EU i Zapadnog Balkana naglasio da završna Deklaracija samita potvrđuje da podrška i saradnja koju EU ima sa regionom ”uveliki prevazilazi ono što drugi partneri mogu da obezbede”.

”To je rečenica iza koje su stali svi lideri EU 27, ali i lideri sa Zapadnog Balkana”, napominje Varhelji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: