Rusija odlikovala Kim Džong Una FOTO

Pjonjang -- Kim Džong Un odlikovan je ruskom medaljom za doprinos očuvanju uspomene na sovjetske vojnike, koji su poginuli 1945. tokom oslobađanja Koreje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images/Linh Pham
Getty Images/Linh Pham

Ruski ambasador Aleksandar Macegora uručio je medalju ministru spoljnih poslova DPRK Ri Jong Hou na ceremoniji u Kongresnoj palati Mansudae u Pjongjangu, prenosi TAS.

Nakon ceremonije, ruski ambasador i severnokorejski ministar spoljnih poslova imali su kratak razgovor kojim su potvrdili "posvećenost nastavku aktivnih napora na doslednoj primeni sporazuma koji su u aprilu 2019. u Vladivostoku postigli čelnici dve zemlje, a koji su usmereni razvijanju i jačanju višestruke rusko-korejske saradnje".

Prema saopštenju ruske ambasade, u Severnoj Koreji postoji 11 masovnih grobnica i 345 pojedinačnih grobova u kojima je sahranjeno 1.375 sovjetskih vojnika. Više od 4.700 sovjetskih vojnika umrlo je u borbama za oslobađanje Koreje 1945.

Jedan od glavnih orijentira u Pjongjangu je Spomenik oslobođenja, posvećen sovjetskim vojnicima koji su poginuli u bitkama za oslobođenje Koreje od japanske okupacije 1945. godine.

Russian Embassy in the DPRK/Russian Foreign Ministry Press Service via AP
Russian Embassy in the DPRK/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

strana 1 od 516 idi na stranu