"To je istorijski dan": Otpustili poslednjeg pacijenta iz bolnice

U Vuhanu, gradu u kome je koronavirus otkriven, nema hospitalizovanih posle otpuštanja i poslednjih 12 pacijenata, saopštila je zdravstvena komisija iz Hubeja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2020.

17:29

Ilustracija: EPA/EFE/ STRINGER

Svi preostali pacijenti iz Hubeja bili su smešteni u Vuhanu, glavnom gradu provincije u kojoj je epidemija odnela najviše života u Kini, 3.869, što je više od 80 odsto umrlih u zemlji.

"To je istorijski dan", piše vladin dnevni list.

Hubej nema više sumnjivih slučajeva u svojim bolnicama, iako 1.728 osoba koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženim ljudima ostaje pod medicinskim nadzorom, objavila je danas pokrajinska zdravstvena komisija.

U drugim gradovima u Kini ima još hospitalizovanih, uključujući 67 u Šangaju i tri u Pekingu.

U mnogim gradovima pojavili su se novi slučajevi zaraze kod ljudi koji su došli iz inostranstva, što je nateralo vladu da strogo ograniči međunarodne letove i ulazak u zemlju.

Sa ublažavanjem krize, tim centralne vlade koji je pratio odgovor na krizu izazvanu epidemijom koronavirusa u Hubeju od kraja januara, danas je napustio pokrajinu, javila je kineska državna agencija Sinhua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: