Čačak: Još dva slučaja korone

U prethodna 24 časa u Čačku su registrovana još dva slučaja zaraženih koronavirusom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

14:29

Čačak: Još dva slučaja korone
Ilustracija: Depositphotos/ vilevi

U Opštoj bolnici u tom gradu smešteno je 13 pacijenata, od kojih je jedan u kritičnom stanju, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa.

Od sedam uzoraka testiranih juče u Kraljevu, dva su pozitivna i to su uzorci ležećih bolesnika, a u prijemno-trijažnoj ambulanti bolnice bilo je šest pregleda, od toga dva prijema.

"Ovi novi prijemi nas upozoravaju da virus možemo da nađemo i na najneočekivanijim mestima i kod ljudi koji su se bukvalno pridržavali nekih mera. Treba da shvatimo da smo svi ugroženi", kazao je šef Radnog tima Mihailo Luković.

Ambulanta u Ljubiću obavila je 10 pregleda, od toga osam sa povišenom temperaturom, a tri osobe je uputila u bolnicu.

Na sednici Radnog tima saopšteno je da je Civilna zaštita donela odluku da starački domovi biti podvrgnuti dezinfekciji.

Konstatovano je i da će hala u Atenici tokom dana biti definitivno opremljena i spremna za smeštaj pacijenata sa lakšim simptomima.

Doktor Luković je saopštio i da ih je RFZO informisao da je u situaciji da svim uzorkovačima koji će da rade na brisevima dostavi iz Kragujevca zaštitnu opremu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: