SAD tvrde da Kina prikriva srazmere epidemije kovida 19

U poverljivom američkom obeveštajnom izveštaju iznose se tvrdnje da su kineski podaci i brojevi koji se odnose na epidemiju koronavirusa lažni.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

07:59

SAD tvrde da Kina prikriva srazmere epidemije kovida 19
Ilustracija: GettyImages/ Christopher Furlong Staff

Britanski autor Džejms Palmer u autorskom tekstu "Kako tumačiti brojeve o epidemiji korone u Kini" objavljenom u časopisu "Čajna brif" fondacije Džejmstaun iz Vašingtona, tvrdi da su brojevi koje objavljuju kineske vlasti lažne.

Kao i da zajedno sa pojavljivanjem predsednika Kine Si Ðipinga bez maske u svim javnim nastupima predstavljaju pokušaj da se svetu plasira ideja o pobedi Kine nad koronavirusom u poređenju sa neuspehom Zapada u borbi sa pandemijom.

Svoje tvrdnje autor zasniva na podacima iz poverljivog američkog obaveštajnog izveštaja.

Palmer tvrdi da se u pomenutom američkom izveštaju navodi da lažni brojevi nisu namenjene samo međunarodnoj javnosti, već se njima barata i plasiraju se i kineskoj javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: