"Srbija ne pravi razliku među nacijama": Strani državljani mogu da ostanu u Srbiji

Strani državljani koji se trenutno nalaze u Srbiji, po bilo kojem osnovu, mogu ostati do kraja vanrednog stanja, odlučila je Vlada Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vlada Republike Srbije donela je Odluku o statusu stranih državljana u Republici Srbiji za vreme vanrednog stanja.

Odlukom o statusu stranih državljana u Republici Srbiji za vreme vanrednog stanja propisano je da strani državljani koji su na dan stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja, zakonito boravili u Republici Srbiji po bilo kom od osnova propisanih Zakonom o strancima, mogu zakonito ostati u Republici Srbiji za vreme dok je na snazi navedena odluka, odnosno dok traje vanredno stanje, bez obaveze pokretanja postupka za dalje utvrđivanje njihovih statusa, saopštilo je Ministarstvo.

"Srbija je, za razliku od nekih drugih država, odgovorna zemlja koja ne pravi razliku među nacijama i posvećuje punu pažnju ne samo svojim državljanima nego i strancima koji borave kod nas. Resor kojim rukovodim ulaže maksimalne napore u cilju rešavanja brojnih izazova koji su prouzrokovani epidemiološkom situacijom u našoj zemlji", istakao je ministar Zoran Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu