Zatvorenicima u Rumuniji zabranili posete zbog virusa: Pobuna, troje poginulo u požaru

Tri zatvorenika su poginula, a dva su večeras povređena u namerno izazvanom požaru tokom pobune u zatvoru Satu Mare na severu Rumunije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2020.

23:38

Zatvorenicima u Rumuniji zabranili posete zbog virusa: Pobuna, troje poginulo u požaru
Ilustracija: Deposit photos/imaginative

Portparolka Uprave rekla je za Frans pres da deset zatvorenika koji dele istu ćeliju zapalilo vatru koja je ugašena pre no što se proširila na druge ćelije. Pet zatvorenika iz te ćelije je nepovređeno.

Po njenim rečima oni se prethodno ni na šta nisu žalili, te se isitražuje šta bi mogao biti uzrok pobune. Po sajtu G4Media koji se poziva na sudske izvore, taj protest je izazvan otkazivanjem porodičnih proseta zatvorenicima zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa. Portparolka je potvrdila da su neka prava zatvorenika kao što su posete i neke dozvole suspendovana u okviru mera za suzbijanje epidemije. U Rumuniji do sada ima 260 zaraženih korona virusom, od kojih je 19 izlečeno, a od bolesti COVID-19 niko nije uro u toj zemlji. Rumunija je zatvorila škole i univerzitete, restorane i kafee i prekinula letove za Italiju i Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: