U Crnoj Gori i Hrvatskoj po šest novih slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori potvrđeno je još šest slučajeva koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Izvor: index.hr, cdm.me

Sreda, 18.03.2020.

21:29

U Crnoj Gori i Hrvatskoj po šest novih slučajeva koronavirusa
Ilustracija: EPA/ Christian Bruna

Ukupan broj osoba oboljelih od COVID-19 u trenutno je osam.

“Danas su u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, navode iz Instituta na Tviteru.

“U 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe uključujući i naše državljane koji su organizovano doputovali u domovinu a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine”, dodaju oni, a prenosi "cdm.me". U Hrvatskoj je potvrđeno još šest slučajeva koronavirusa, ukupan broj je sada 87, prenosi portal "Indeks".

Portal navodi da je ukupno testiran 1171 uzorak.

Potvrđeno je da je sada ček devet doktora među zaraženima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: