Advokat: Ubistvo Đinđića je "par ekselans" političko

Rajko Danilović, advokat porodice Zorana Đindjića, izjavio da je obezbeđenje ubijenog premijera Srbije imalo propuste.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2020.

07:43

Advokat: Ubistvo Đinđića je
Screenshot/TV B92

Prema njegovim rečima, neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni.

Danilović je za današnji "Kurir" rekao da ni 17 godine od ubistva Đinđića nema saznanja o svemu u vezi s tim zločinom.

Advokat navodi da sud jeste utvrdio ko su izvršioci atentata, ali ne i njegovu političku pozadinu. On kaže da je u pitanju "par ekselans političko ubistvo" i dodaje da nikada nije kasno da se utvrdi njegova pozadina.

Danilović kaže da je tokom suđenja bilo velikih pritisaka i da je bilo mnogo ljudi koji su želeli da spreče utvrđivanje istine, a među najvažnijim detaljima koji su dospeli u javnost tokom procesa navodi da je to činjenica da su ostaci Miloševićevog aparata ostali da dejstvuju u vlasti i posle demokratskih promena, pa su sa zemunskim klanom i organizovali ubistvo.

"Pitanje je i da li je Đinđić uopšte mogao da bude sačuvan, budući da je dolazak do njega bio otvoren, on nije bio čovek koji se krio, bio je demokrata... Neki događaji koji su prethodili atentatu nisu bili dovoljno ozbiljno shvaćeni. Đinđić je bio na meti, na vetrometini", kaže Danilović.

On kaže da je bilo propusta u obezbeđenju, ali da takođe nije otvoreno ni pitanje čiji su to tačno propusti.

Danilović dodaje da mu je žao što tokom suđenja nije saslušan lider SRS-a Vojislav Šešelj, koji je tada bio u Hagu, i predsednik tadašnje SRJ Vojislav Koštunica, koji je, kako navodi, bio kandidat za saslušanje ali se tada suzdržavalo od njegovog pozivanja pred sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: