"Albanci neće kompromis, Srbi za zamrznut konflikt. Ne vidim rešenje"

Albanci neće kompromis, Srbi su za zamrznut konflikt na Kosovu, rekao je Vučić i ukazao da ne vidi rešenje, niti šta bi ono moglo da bude.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2020.

07:04

Foto: Instagram/ buducnostav

"Albanci trenutno ni po koju cenu ne žele kompromis. U Srbiji ljudi koji bi želeli su u takvoj manjini da je nemoguće bilo šta da predlože", konstatovao je predsdnik Srbije gostujući sinoć u emisiji TV Kopernikus.

Vučić je rekao da je 90 odsto Srba srećno zbog zamrznutog konflikta, iako zamrznut konflikt uvek može da se "odmrzne" i pitanje je samo trenutka kada to može da se dogodi.

Predsednik je u razgovoru za TV Kopernikus spomenuo, doduše u drugom kontekstu, i da je u ponedeljak imao duge i ozbiljne razgovare sa predstavnicima EU, Nemačke i Francuske, ali nije rekao šta je bila tema razgovora.

"Čuvali smo stabilnost i mir, i svi su to znali u svetu da ćemo čuvati po svaku cenu. Važno je da budemo staloženi, a oni znaju kolika je snaga Srbije, i neće napadati Srbiju", podvukao je on u vezi stalnih napada iz regiona na Srbiju.

Moramo da razumemo da pravda ne postoji, bili smo deo procesa koji smo izgubili I plaćamo visoku cenu, istakao je Vučić povodom primene dvostrukih aršina Zapada prema našoj zemlji.

“Učestvovali smo u sukobu u kojem smo izgubili”, konstatovao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: