"Ukinuti takse, bilo koja alternativa ozbiljno ugrožava budućnost Kosova"

Potpredsednik prištinske vlade Avdulah Hoti ponovo je apelovao na ukidanje, kako je naveo, štetnih taksa na srpske i proizvode iz BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ VALDRIN XHEMAJ
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Hoti je dodao da zbog takse Priština rizikuje da bude izolovana od međunarodne zajednice, SAD i EU.

Hoti je na svom profilu na Fejsbuku upozorio da svako odlaganje ukidanje takse ozbiljno ugrožava pregovaračku poziciju Prištine u dijalogu sa Beogradom i šteti odnosu sa SAD i EU.

"Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU. Vlada Republike Kosovo trebalo bi da ukine štetne takse i sedne ravnopravno za pregovarački sto...Bilo koja druga alternativa ozbiljno ugrožava budućnost zemlje", napisao je Hoti.

Hoti ističe i da je uključivanje SAD u dijalog promenilo dinamiku tog procesa.

"Stav sekretara Pompea i stav ambasadora Grenela da je suverenitet Republike Kosovo veoma važan za budućnost regiona i da bi mirovni sporazum između Kosova i Srbije trebalo da rezultira međusobnim priznanjem, garancije su za našu pregovaračku poziciju i naše ciljeve", naveo je Hoti.

Smatra da bi dijalog sa Beogradom trebalo da vodi vlada koja, kako kaže, nosi politički legitimitet, a uključivanje u dijalog što je pre moguće daje vreme za povoljne razgovore o finalnom sporazumu.

strana 1 od 83 idi na stranu