Uhapšeni crnogorski šverceri u Venecueli, zaplenjena tona kokaina

U vodama Venecuele, na brodu Aresa, zaplenjena je tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

14:10

Uhapšeni crnogorski šverceri u Venecueli, zaplenjena tona kokaina
Ilustracija: Getty images/ Joe Raedle

Kako su istakli u Upravi policije Crne Gore, reč je o višemesečnoj međunarodnoj akciji koju je inicirala crnogorska policija sa holandskom, britanskom i srpskom policijom.

"Postupajući po informacijama koje je Uprava policije uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu 'Areša' za sada zaplenjeno više od jedne tone kokaina. Brod 'Areša' je lociran i opsereviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain "ubačen" na brod, njega je u Arubi presrela mornarica Holandije i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku.

"Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi", navode u Upravi policije.

Strani mediji preneli su da je teretni brod napustio Venecuelu 23. februara popodne i da je plovio za Grčku, kao i da je uhapšeno sedam osoba, uključujući i kapetana broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: