Rusija zahteva arbitražu UN

Rusija je zatražila od Ujedinjenih nacija da arbitrira u slučaju neizdavanja viza ruskim delegatima u SAD, rekao je izvor iz ruske delegacije pri UN.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

09:27

Rusija zahteva arbitražu UN
Ilustracija: Getty images/ Spencer Platt

On je to rekao nakon sednice odbora UN za odnose sa zemljom domaćinom UN, prenosi Tass.

"U skladu sa rezolucijom Generalne skupštine UN, određena je definicija određenog vremenskog perioda koji treba da prođe pre nego što slučaj pređe na arbitražu. Predstavnik UN je kazao da će prijaviti to generalnom sekretaru, a potom će on doneti odluku", rekao je ruski diplomata.

Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Genadij Kuzmin pitao je direktno američkog predstavnika SAD, da li će šef ruske delegacije Konstantin Vorontsov dobiti vizu da bi prisustvovao sednici Komisije za razoružanje UN, zakazanoj za 27. februar, a američki predstavnik nije ništa odgovorio, niti je pružio ikakve garancije.

Od prethodne 74. generalne skupštine UN, čak 20 ruskih delegata nije dobilo vize da prisustvujezasedanjima ili sednicama Odbora UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: