Veselji: Suverenitet Kosova ugrožava Srbija, a ne sporazumi sa NATO-om

Predsednik Demokratske partije Kosova izjavio je da, kako je naveo, "suverenitet Kosova" ne ugrožavavju sporzumi sa NATO, već "agresivnost i pretnje Beograda".

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

15:50

Veselji: Suverenitet Kosova ugrožava Srbija, a ne sporazumi sa NATO-om
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

"NATO je garancija suvereniteta i integriteta Kosova", napisao je Kadri Veselji na svom profilu na Fejsbuku.

On je dodao da smatra uznemirujućim to što je aktuelni premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio sporazum Hašima Tačija sa NATO o ponašanju Kosovskih bezbednosnih snaga prema severu Kosova.

Veselji je na svom profilu na Fejsbuku napisao da je "veoma zabrinjavajuće to što kosovski premijer smatra da su sporazumi sa NATO suprotni kosovskim interesima".

"Tokom našeg oslobodilačkog rata, bio sam svedok akcija ove Alijanse, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, sa nama, u interesu Kosova, oslobađanja naše zemlje i povratka stotina hiljada građana Kosova u njihove domove", napisao je Veselji.

Dodao je da je cilj Prištine članstvo u NATO, a ne njihovo proterivanje sa Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: