Rusija: Opet američka paranoja

Rusija je ocenila kao "paranoju" optužbe zvaničnika američkih obaveštajnih službi da se Moskva meša u američku predsedničku kampanju 2020. godine,

Izvor: B92

Petak, 21.02.2020.

18:27

Rusija: Opet američka paranoja
Foto: Depositphotos/Aquir014b

Prema navodima, Moskva je vršila uticaj da ponovo bude izabran Donald Tramp.

"To nema nikakve veze sa istinom", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitri Peskov i osudio "nove paranoične poruke koje su nažalost sve češće kako se približavalju izbori" u SAD.

Kako prenose Vašington post i Njujork tajms američki obaveštajni zvaničnici rekli su u izveštaju članovima Kongresa da se Rusija ponovo meša u američke izbore da bi promovisala kandidaturu Trampa.

Besan zbog tog izveštaja Donald Tramp je u sredu objavio otpuštanje vršioca dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi Džoa Magvajera, i zamenio ga jednim od svojih vernih saradnika. Na mesto Magvajera Tramp je za vršioca dužnosti šefa nacionalne obaveštajne službe imenovao Ričarda Grenela, sadašnjeg ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika prdsednika SAD za Srbiju i Kosovo.

Vašington je već ranije optužio Rusiju da se mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine, pomoću hakera i ruskih trolova na društvenim mrežama. Moskva je uvek demantovala bilo kakvo mešanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: