Rusija: Opet američka paranoja

Rusija je ocenila kao "paranoju" optužbe zvaničnika američkih obaveštajnih službi da se Moskva meša u američku predsedničku kampanju 2020. godine,

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Aquir014b
Foto: Depositphotos/Aquir014b

Prema navodima, Moskva je vršila uticaj da ponovo bude izabran Donald Tramp.

"To nema nikakve veze sa istinom", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitri Peskov i osudio "nove paranoične poruke koje su nažalost sve češće kako se približavalju izbori" u SAD.

Kako prenose Vašington post i Njujork tajms američki obaveštajni zvaničnici rekli su u izveštaju članovima Kongresa da se Rusija ponovo meša u američke izbore da bi promovisala kandidaturu Trampa.

Besan zbog tog izveštaja Donald Tramp je u sredu objavio otpuštanje vršioca dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi Džoa Magvajera, i zamenio ga jednim od svojih vernih saradnika. Na mesto Magvajera Tramp je za vršioca dužnosti šefa nacionalne obaveštajne službe imenovao Ričarda Grenela, sadašnjeg ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika prdsednika SAD za Srbiju i Kosovo.

Vašington je već ranije optužio Rusiju da se mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine, pomoću hakera i ruskih trolova na društvenim mrežama. Moskva je uvek demantovala bilo kakvo mešanje.

strana 1 od 553 idi na stranu