Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

Minhen -- Aljbin Kurti izjavio je da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu sklopljeni bez njegovog znanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

On na konferenciji prisustvuje zajedno sa Hašimom Tačijem.

“Danas su u Berlinu potpisana dva sporazuma od strane zvaničnika koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj i ceo pregovarački proces obavljen je pre stupanja na snagu naše vlade. Stoga ovi službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, ni tekst sporazuma nije objavljen u javnosti, niti je dostavljen Vladi Kosova. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti,” naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

"Ma koliko su neophodne veze i unapređenje infrastrukturnih standarda za razvoj naših zemalja i deo evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je vrlo važno da proces bude transparentan kao rezultat istinskih pregovora i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz procesa PAP", naveo je kosovski premijer, preneo je Kosovo onlajn.

On je dodao da se u procesu tranzicije vlade, analiziraju svi koraci preduzeti u prošlosti i od nadležnih ministarstava se traži da to tretiraju kao prioritet.

strana 1 od 83 idi na stranu