Erdogan opet preti: Platićete visoku cenu VIDEO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će sirijska vlada "platiti visoku cenu" zbog napada na turske snage u Idlibu, na severozapadu Sirije.

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2020.

13:24

Erdogan opet preti: Platićete visoku cenu VIDEO
EPA-EFE/MURAT KULA

"Pružili smo nužan odgovor sirijskoj strani na najvišem nivou. Posebno u Idlibu. Dobili su šta su zaslužili. Ali to nije dovoljno, nastaviće se", istakao je Erdogan, preneo je Rojters.

Erdogan je najavio da će sutra objaviti detaljan plan o tome kako će se Ankara postaviti prema razvoju situacije u Idlibu.

Turske snage u Siriji su, prema saopštenju Ministarstva odbrane, gađale 115 ciljeva, što je odgovor na prethodne napade na njihove vojnike u Idlibu.

U saopštenju turskog ministarstva se navodi da je 101 pripadnik sirijskih vladinih snaga "neutralisan", kao i da su uništena tri tenka i jedan helikopter, preneo je Tas.

Helikopter je oboren u blizini naseljenog mesta Nairab, i to raketom "zemlja-vazduh", preneli su turski mediji.

Prema izveštajima stranih agencija, helikopter je pripadao sirijskoj vladi, a u njemu su bila dva pilota. Prema nekim izveštajima, jedan pilot je poginuo, a sudbina drugog je nepoznata. Obojica su se katapultirala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: