U Beogradu uhpšene tri osobe, zaplenjena veća količina droge i oružja

Policija je u Beogradu u tri odvojene akcije uhapsila tri osobe i zaplenila više kilograma droge.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.01.2020.

09:50

U Beogradu uhpšene tri osobe, zaplenjena veća količina droge i oružja
Ilustracija: Depositphotos/ deeblue

U sprovedenim akcijama policija je otkrila improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, zaplenila dva kilograma heroina, više od 12 kilograma marihuane, više od 100 grama kokaina, oko 700 grama amfetamina, veću količinu oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštio beogradski MUP, policija je uhapsila L. M. (20) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u garaži na Novom Beogradu, koju koristi osumnjičeni, pronašla oko 700 grama amfetamina, manju količinu marihuane i kokaina.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su J. P. (41) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima, koje koristi osumnjičeni, policija je zaplenila oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane, 103 grama kokaina, pištolj "CZ - 7,65“, revolver sa šest komada municije, automatsko oružje marke “hekler koh“ sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jednu dimnu bombu, eksplozivnu napravu sa detonatorom, 13 detonatorskih kapisli i 6.500 evra.

Policija je u još jednoj akciji, uhapsila i B. DJ.(42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće u Sremčici koju koristi osumnjičeni, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila oko 12 kilograma marihuane, kao i 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičenim L. M, J. P. i B. DJ. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: