Maduro poručio da je spreman da razgovara sa Trampom

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je, nakon skoro godinu, dao prvi intervju za američke medije.

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2020.

17:22

Maduro poručio da je spreman da razgovara sa Trampom
Foto: EPA-EFE/Rayner Pena

Maduro je u intervjuu za "Washington Post" objasnio neuspeh politike američkog predsednika Donalda Trampa prema Karakasu i da je spreman na dijalog s Vašingtonom.

"Smatram da je Majk Pompeo doživio neuspeh u Venecueli i da je odgovoran za neuspeh Donalda Trampa u njegovoj politici prema našoj zemlji. Mislim da je Tramp imao odvratne savjetnike za Venecuelu. Bivši savetnik za sigurnost Džon Bolton i Majk Pompeo, specijalni predstavnik SAD za Venecuelu, Eliota Abramsa doveli su do pogrešne predstave", rekao je Maduro.

Venecuelanski lider takođe je izrazio spremnost za direktan dijalog s Trampom.

"Ako između vlada postoji poštovanje, bez obzira na to koliko su velike Sjedinjene Američke Države i ako postoji dijalog, razmena istinitih informacija, budite uvereni da možemo da stvorimo novu vrstu odnosa", uverava Maduro, prenosi Avaz.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: