Rusija: Ne želimo nove konflikte sa SAD, ali one namerno destabilizuju Bliski istok

"Rusija ne želi da izaziva nove konflikte sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali će odgovoriti na aktove agresije."

Izvor: Tanjug
Podeli
Gettyimages/Alexander Aksakov
Gettyimages/Alexander Aksakov

To je navedeno u odgovoru ruskog ministarstva spoljnih poslova na pitanje koje je pripremljeno za konferenciju za novinare vršioca dužnosti mnistra Sergeja Lavrova, ali nije postavljeno.

U saopštenju se ističe da je Rusija otvorena za traženje rešenja pitanja važnih za tu zemlju i za ceo svet, ako vidi da je američka strana istinski spremna za saradnju na osnovu principa pravednosti i ravnoteže interesa, prenosi Tas.

"Mi ćemo sa naše strane zadržati pragmatičan pristup i odgovaraćemo isključivo na agresivne poteze", poručilo je ministarstvo i istaklo da Rusija ne želi sa izaziva nikakve konflikte.

Sjedinjene Američke Države namerno su ubile iranskog generala Kasima Sulejmanija kako bi potkopale bezbednost i destabilizovale region, ocenilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova u odgovoru na pitanje medija postavljeno na zvaničnom sajtu ministarstva.

"Vidimo operaciju u kojoj je ubijen Sulejmani kao nameran čin sa ciljem da se potkopa bezbednost i stabilnost u regionu, izveden na teritoriji suverene države članice Ujedinjenih nacija bez njenog znanja", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Ministarstvo je pozvalo sve strane da se uzdrže, da se vode zdravim razumom i prioritet daju diplomatskim naporima.

strana 1 od 573 idi na stranu