Flin je povukao priznanje

Vašington -- Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Majkl Flin, podneo dokumenta za povlačenje svog proznanja krivice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File
Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File

Flin je krivicu priznao u istrazi o mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Prilikom podnošenja dokumanata za povlačenje priznanja krivice naveo je da su savezni tužioci prekršili sporazum sa njim.

Flinov potez usledio je nedelju dana nakon što je ministarstvo pravde promenilo stav o njegovoj kazni i preporučilo da bude kažnjen sa šest meseci zatvora jer je lagao FBI tokom istrage o vezi izmedju Trampove kampanje i Rusije, prenosi AP.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da Flin ima pravo da izbegne zatvorsku kaznu zbog opsežne saradnje, ali je promenilo stav nakon što je on angažovao nove advokate koji su izneli optužbe na račun američke administracije.

Flin je priznao krivicu 2017. godine jer je lagao o razgovorima koje je vodio sa ruskim ambasadorom uoči predsedničkih izbora, uključujući njegov zahtev da Moskva ne širi tenzije sa Vašingtonom kao odgovor na sankcije koje je uvela administracija Baraka Obame.

On je jedan od nekoliko bivših Trampovih saradnik akoji su priznali krivicu ili su optuženi u okviru istrage Roberta Malera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu