"Znaju da će DS biti izbrisan s političke scene ne bude li učestvovao na izborima"

Beograd -- Grupa demokrata koji nisu saglasni da DS ostane u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa i bojkotuju izbore, traži alternativu za učešće na tim izborima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pozivajući se na neimenovani izvor, list "Kurir" piše da oni razgovaraju o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima sa Strankom moderne Srbije (SMS), kao i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i organizacijom Srbija 21.

Nekoliko demokrata, među kojima su, kako navodi beogradski dnevnik, Nataša Vučković, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Vesna Marjanović i Radoslav Milojičić Kena, želi da osvoji poslaničke mandate i političku borbu nastavi u Skupštini Srbije.

"Pojedini funkcioneri DS, među kojima ima i poslanika, protiv toga su da ta partija bude u SzS i da učestvuje u bojkotu izbora. Ne samo što se ne slažu s brojnim potezima i politikom Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića iz SzS, već su sigurni da bi neučestvovanjem na izborima DS bukvalno nestala, otišla u političku istoriju, što, kako kažu, lider demokrata Zoran Lutovac ne shvata", kaže izvor lista.

On dodaje da za sada nije pronađen model kako bi nastupili, odnosno da li bi istupili iz DS.

"U problemu su jer su emotivno vezani za DS, ne bi da vraćaju člansku kartu... Ali, to su ljudi s nespornim znanjem i političkim iskustvom i koji znaju da će DS biti izbrisan s političke scene ne bude li učestvovao na izborima", dodaje izvor "Kurira".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu