Turska stavila palestinskog političara na "crvenu listu"

Turska je dodala prognanog palestinskog političara Mohameda Dahlana na svoju "crvenu listu" najtraženijih osumnjičenih za terorizam.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

15:59

Turska stavila palestinskog političara na
Ilustracija: Depositphotos/ efks

Država nudi i nagradu u iznosu do 10 miliona lira (1,75 miliona dolara) za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenje, preneo je Rojters.

Za Dahlana su izdati nalozi za hapšenje zbog optužbi da je imao značajnu ulogu u pokušaju državnog udara 2016. godine u Turskoj, želeći time da promeni ustavni poredak silom, kao i razne optužbe za špijuniranje, navodi tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rojters navodi i da je Dahlan nedavno otvoreno kritikovao turskog predsednika Redžepa Taijipa Erdogana.

Turska inače optužuje američkog sveštenika Fethullaha Gulena i njegove pristalice da su pokušali državni udar 2016. godine, kada je ubijeno oko 250 ljudi.

Dahlan živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima otkako je 2011. godine proteran sa palestinskih teritorija, posle svađe sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: