Vučić nastavlja posetu Grčkoj

Vučić nastavlja zvaničnu posetu Atini, gde će se sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim ga veže dugogodišnje poznatnstvo.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.12.2019.

07:04

Vučić nastavlja posetu Grčkoj
Tanjug, Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije i Micotakis najpre će imati bilateralni sastanak, nakon kojeg će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, posle kojeg će biti potpisani Zajednička deklaracija o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje i Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvažnijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.

Vučić, koji boravi u poseti Atini na poziv predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa, sa kojim je juče imao bilateralne razgovore, predvodi delegaciju u kojoj se nalaze ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, ministar unutraÅ¥njih poslova NebojÅ¥a Stefanovic, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Ministri, državni sekretari i pomoćnici ministara će danas pre susreta Vučića sa premijerom, imati odvojene sastanke sa svojim resornim kolegama iz Grčke.

Nakon sastanka sa premijerom, programom posete, predviđeno je da se Vučić sastane i sa arhiepiskopom antinskim i sve Grčke Jeronimom II, a na kraju i sa

predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom, sa kojim je Vučić saradjivao, dok je Cipras još bio na čelu grške vlade, u okviru regionalne saradnje Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: