Vučić nastavlja posetu Grčkoj

Atina -- Vučić nastavlja zvaničnu posetu Atini, gde će se sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim ga veže dugogodišnje poznatnstvo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Predsedništvo Srbije
Tanjug, Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije i Micotakis najpre će imati bilateralni sastanak, nakon kojeg će kopredsedavati trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, posle kojeg će biti potpisani Zajednička deklaracija o upostavljanju strateškog partnerstva dve zemlje i Program saradnje dve vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnloškog razvoja za period od 2020. do 2022.

Deklaracija podrazumeva niz zajedničkih stavova u vezi sa najvažnijim pitanjima, međusobnom podrškom oko najvažnijih pitanja za obe zemlje i čitavim nizom drugih opštih političkih stavova koji se tiču prijateljskih i strateških odnosa dve zemlje.

Vučić, koji boravi u poseti Atini na poziv predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa, sa kojim je juče imao bilateralne razgovore, predvodi delegaciju u kojoj se nalaze ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, ministar unutraĹĄnjih poslova NebojĹĄa Stefanovic, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar prosvete Mladen Šarčević i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Ministri, državni sekretari i pomoćnici ministara će danas pre susreta Vučića sa premijerom, imati odvojene sastanke sa svojim resornim kolegama iz Grčke.

Nakon sastanka sa premijerom, programom posete, predviđeno je da se Vučić sastane i sa arhiepiskopom antinskim i sve Grčke Jeronimom II, a na kraju i sa

predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) Aleksisom Ciprasom, sa kojim je Vučić saradjivao, dok je Cipras još bio na čelu grške vlade, u okviru regionalne saradnje Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu